Malzemeler:
- 500 gr radika
- ½ çay bardağı limon suyu
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Yapılışı:
- Radikanın kökünü kesip yapraklarını serbest bırakın.
- Dış yapraklardan kötü olanlar varsa atın.Bol suda yıkayın. İyice temizlendiğine kanaat getirinceye kadar tekrarlayarak yıkayın.
- Geniş bir tencerede su kaynatın. Radikaları haşlanmak üzere tencereye alın. Tencerenin ağzı açıp olarak haşlayın. Kalın, sap kısımlarını kontrol ettiğinizde yumuşama var ise radikayı sudan kevgire alın, süzünsün.
- Sarımsakları tuzla dövün. Limon ve zeytinyağı ile bir kapta iyice karıştırın. Sosu radikanın üzerine döküp harmanlayın ve servis kabına alın.
- AFİYET OLSUN
- DÜZENLEME :BETÜL (Bevaki)
2 yorum:
Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler.
İlginiz için teşekkürler
Yorum Gönder