2 Temmuz 2013 Salı

Giritlilere özgü (Radika ot Haşlaması)

 Radika Haşlaması
Malzemeler:
  • 500 gr radika
  • ½ çay bardağı limon suyu
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

  • Yapılışı:
  • Radikanın kökünü kesip yapraklarını serbest bırakın. 
  • Dış yapraklardan kötü olanlar varsa atın.Bol suda yıkayın.  İyice temizlendiğine kanaat getirinceye kadar tekrarlayarak yıkayın.
  • Geniş bir tencerede su kaynatın.  Radikaları haşlanmak üzere tencereye alın. Tencerenin ağzı açıp olarak haşlayın. Kalın, sap kısımlarını kontrol ettiğinizde yumuşama var ise radikayı sudan kevgire alın, süzünsün.
  • Sarımsakları tuzla dövün. Limon ve zeytinyağı ile bir kapta iyice karıştırın. Sosu radikanın üzerine döküp harmanlayın ve servis kabına alın. 
  • AFİYET OLSUN 
  • DÜZENLEME :BETÜL (Bevaki)



2 yorum:

büro mobilyaları dedi ki...

Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler.

GİRİTLİ KIZI dedi ki...

İlginiz için teşekkürler