21 Haziran 2012 Perşembe

PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI


PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI
MALZEMELER
1KG GİRİT KABAĞI
4-5 DİŞ SARMISAK
3-4 ADET YEMEKLİK DOĞRANMIŞ DOMATES
ZEYTİNYAĞI

ÜZERİ İÇİN:

5-6 DİLİM TULUM PEYNİRİ

YAPILIŞI: 5-6 Kaşık yağı tavada kızartılır yıkanmış üzeri temizlenmiş.Girit kabaklarını ve sarmısakları tavada kızartılır.5-6 dakika kızartılır.Üzerine doğranmış domatezler eklenir.30dakika pişirilir.Çatal ile pişdiği konturol edilir.Pişmemiş ise bir çay bardağı su ilave edilir.
Pişen girit kabaklarının üzerine tulum peyniri dilimleri sıralanır.oçağın üzerinden alınır dinlenmeye bırakılır. Dere otu ile servis yapılır.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: