30 Haziran 2013 Pazar

Girit Keçisi yiğitlik ve özgürlük aşk hayvan sembolüdür.

Girit Keçisi yiğitlik ve özgürlük aşk hayvan sembolüdür.

Güzellik, çeviklik, zeka ve kalıcı sadık ve birkaç hayvan gibi cesur de erişilemiyor. O otlar ve gıda olan çalılar tırmanma bulur boğazlar ve uçurumlar, dik kayalıklar ve ulaşılmazı karşılamak için.
Eski zamanlarda keçi ada boyunca yaşadı. Çizimler kabartmalar, taşlar, kutular, vazolar üzerinde tanıklık etti. Bizim Girit'in eski sakinleri için keçiye olan değerini ve önemini
gösterir..
DÜZENLEME:BETÜL Bedvaki






Seyahat Rehberi RESMO Girit Adası



Travel Guide Rethymno Crete

Seyahat Rehberi RESMO Girit Adası








Rethymnon liman kenti Girit'in kuzey kıyısında yer alan ve idari başkenti olduğunu. Onun 13 km uzunluğundaki sahil şehrin deniz kıyısında başlar.

Kasaba pitoresk eski şehir mimarisi tezat sunuyor, modern binalara Venedik kale ve liman, Bizans ile renkli geçmiş yansıtan kültürlerin karışımı, Venedik ve şehir etrafında Osmanlı örnekler, Venedik Guora Kapısı, Rimoldi Çeşmesi, Loggia, birkaç isim St Francis ve Melekler Lady kiliseler,.
Anogia



Anogia
büyük bir köy Resmo ve Kandiye Prefectures sınırları yer almaktadır. Köy 13. yüzyılda çobanlar tarafından kurulmuştur.

Köy İkinci Dünya Savaşı Alman işgali sırasında Osmanlı işgali ve bir ana direnç buluşma sırasında Girit isyan aktivistlerin merkeziydi. Onların direniş faaliyetleri Almanlar ve tüm Anogian erkeklerin yürütme tarafından köyün toplam yıkıma yol açtı. Savaştan sonra köyün yeniden inşa edildi.

Onun sakinleri eski gelenekleri, meslekler ve geleneksel tezgahlarda dokuma için yün boyama ve hazırlık koyun gütme ve el sanatları ile yaşam biçimi izleyin. Geleneksel kostümler hala giyilir.
Argyroupoli



Argyroupoli doğal güzellikleri bir alanda Psilotitis dağ eteklerinde Rethymnon 27 km güneybatısında yer almaktadır. Köy Lappa antik kenti bir sitede inşa edilmiştir. Yakın Kutsal Güç yaylar tarafından bulunduğu mağara içinde küçük bir şapel bulunmaktadır.
Plakias






38 Resmo km mesafede ve Kourtalioti ve Kotsifou boğazlar arasında yer alan ve güney kıyısında olduğunu. Onun kumsalı berrak suları vardır.
Panormos



şehrin Resmo ve sitesinden kuzey kıyısında 19 km üzerindedir. Köyün erken Hıristiyanlık döneminde inşa Ayasofya bir kilise içinde.
Bali

Bali balıkçı köyü tatilResmo 31 km mesafede yer almaktadır. Köyün küçük organize kumsalı ve yakın birçok küçük koylara ALINTIDIR :
DÜZENLEME: BETÜL Bedvaki
greece.com/greek_islands/crete_island/rethymno_ferries/rethymno_areas.asp .

Girit Bileme Taşı

 Girit Bileme Taşı
Girit adasından çıkan bu taşlar yağ ile kullanılmaktadır. Makina yağını üzerine damlattıktan sonra taş doğal siyah rengini alacaktır. Bu taşlar novaculit oranı %70–75 yanında %20–25 kalsit ihtiva eder. Bu ortalama değerlerle taşlar 1200 grit (kum) sertliğindedir.